A legnépszerűbb régiségek

régiség felvásárlás, hagyaték felvásárlás

A régiségeket sokan egy halmazként kezelik, holott akadnak különbségek köztük – az alábbiakban a népszerűséget vizsgáljuk meg.

A régiségeknek nem csak eszmei, hanem esetenként igen nagy anyagi értéke is lehet. Érdemes tisztában lenni az egyes régiségfajták népszerűségével, hiszen ez is befolyásolhatja az értéküket, ami egy adásvétel során akár komoly hasznot is hozhat az eladónak.

A legnépszerűbb régiségek a következők:

Festmények

A festmények a legnépszerűbb régiségek közé tartoznak, és az állapotuktól, illetve az alkotó személyétől függően akár igen nagy összegeket is érhetnek. Sokan gondolják, hogy ilyesmi ritkán található magánkézben, azonban számos család tulajdonából kerültek már elő elveszettnek hitt festmények.

Porcelán tárgyak

A Herendi és Zsolnay márkanevek világszerte ismertek, és ez nem véletlen, hiszen már a XIX. században elindultak világhódító útjukra. E manufaktúrák jó állapotban lévő termékei kimondottan értékesek, és ez különösen igaz az évszázados darabokra.

Antik ékszerek

A legalább egy évszázada készült ékszerek már antiknak minősülnek, és már az anyagukat, illetve a beléjük foglalt drágaköveket tekintve is komoly értéket képviselnek, ám a koruk csak tovább emeli az eladási összeget.

Antik órák

több, mint százéves, mechanikus órák szintén megérdemlik az antik jelzőt, és ennek megfelelően kimondottan magas összegeket is érhetnek, bár ez természetesen a gyártótól és a típustól is függ.

Antik bútorok

Az antik bútor az egyik legnépszerűbb régiségtípus, amelynek értékét a kora, az egyedisége, az állapota, a használati értéke és a kidolgozása határozza meg.

Szőnyegek

Az antik szőnyegekre mondhatjuk, hogy külön kategória, hiszen a kifejezetten erre a régiségtípusra szakosodott kereskedők folyamatosan keresik a különféle stílusokban és technikával készült darabokat.

Cégünk antik bútorok és más, népszerű régiségek értékbecslésével és hagyaték felvásárlásával foglalkozik, tehát, ha Ön is rendelkezik valamilyen régiséggel, és szeretné azt eladni vagy felbecsültetni, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Cimkék: