Régiségfelvásárlás: ha kincsekre bukkanna

Sokan élnek olyan házban, amiben még a dédszüleik tárgyai is megtalálhatóak a padláson, vagy a pincében egy olyan eldugott sarokba rejtve, ahol évtizedek óta nem járt senki, de az is gyakran előfordul, hogy bútorozottan vásárol meg valaki egy ingatlant, és a pakolászás közben találja meg a korábbi tulajdonosok hátrahagyott holmiját. Az őszi nagytakarítás során is előkerülhetnek kincsek, amelyekre nincs szükség, de csak úgy kidobni nagy felelőtlenség volna, hiszen komoly értéket képviselnek. A régiségfelvásárlás ilyenkor igen komoly segítséget jelent, hiszen a segítségével meg lehet szabadulni a felesleges tárgyaktól, sőt, a takarítás még akár jövedelmező is lehet!

Egy őszi nagytakarítás ugyanolyan, mint a tavaszi: felkészülés a következő időszakra, a nagyobb munkák elvégzése, mielőtt beállna a hideg. Sokan ilyenkor végzik el a lomtalanítást is, és hosszas halogatás után nekiállnak a padlás és a pince kitakarításának. Azon túl, hogy ez rengeteg felszabaduló helyet eredményez, akár antik bútorokat, magyar és külföldi festményeket, Herendi és Zsolnay porcelánokat, kerámiákat, bronzszobrokat, karórákat, zsebórákat, fali és asztali órákat is lehet találni a rengeteg kidobásra váró kacat között, amik egy része igen értékes is lehet. És hogy honnan tudható, hogy valaminek komoly értéke van? Rá kell bízni az értékbecslést egy tapasztalt régiségfelvásárlóra!

Már akkor is érdemes felkeresni egy olyan szakembert, aki régiségfelvásárlással foglalkozik, ha csak a gyanúja felmerül, hogy amit találtunk a padláson, vagy a fiókokban, annak minimális értéke is lehet. Ha réginek tűnik, akkor jó esélye van, hogy az is, és a régiségeknek mindig is meglesz a piacuk, hiszen rengetegen gyűjtik őket. Egy ilyen tárgynak története van, és sokan ezek miatt vásárolnak régiségeket, tehát, ha Önnek nincs rájuk szüksége, szabaduljon meg tőlük a régiségfelvásárlás útján!

Amennyiben szüksége lenne egy tapasztalt régiségfelvásárló értékbecslésére, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Cimkék: