Bakelitlemezek felvásárlása: régi érték, új áron!

Ki ne emlékezne a régi idők törékeny hanghordozójára, a bakelitlemezre? Ez a többnyire papírtokban árusított lemez akkora népszerűségre tett szert, hogy még napjainkban is kaphatóak olyan hifi berendezések, amik képesek a lejátszására; úgy tűnik, sosem mennek ki a divatból. Hagyatékok részeként sok régi darabra lehet szert tenni, ám nem mindenki osztozik az irántuk való rajongásban.

Ha Önnek is inkább csak egy újabb feleslegesen tárolandó holmi, mintsem a zenei múlt egy gyűjthető darabkája, de kidobni sem szeretné, érdemes fontolóra venni egy bakelitlemezek felvásárlásával foglalkozó szakember igénybevételét, aki megtalálja számukra a tökéletes új tulajdonost. Magánemberként, egyesével megválni tőlük időigényes feladat, hiszen a legtöbb gyűjtő a bakelitlemezek felvásárlásával is foglalkozó régiségkereskedésekben keres új darabokat a gyűjteménye bővítésére, mert ott biztosra veheti, hogy szakemberek által hitelesített a kiválasztott lemez minősége és származása.

A bakelit újra fénykorát éli a gyűjtők körében, főleg, de nem kizárólag a régi formátumok kedvelői között. Egy-egy eredeti darab még akkor is jó áron talál új tulajdonosra, ha semmi különleges nincsen benne. A bakelitlemezek felvásárlása során az értékbecslő speciális, az árat emelő tényezőket is keres, ilyen például, hogy aláírták-e a lemezt, milyen állapotban van a papírtokja, milyen példányszámban jelent meg az adott korong, milyen a sorszáma. Bakelitlemezek felvásárlása esetén, miután az értékbecslő kategorizálta a tárgyakat, a tulajdonos kap egy árajánlatot, ami a jövendőbeli értékesítés hozzávetőleges sikerszázalékának függvényében készül el. Kollégáink naprakész információkkal rendelkeznek a piaci helyzet alakulásáról, így biztos lehet benne, hogy mindig a legmagasabb árat kapja régiségeiért.

Ha bármilyen kérdése van a bakelitlemezek felvásárlásával kapcsolatban, vagy eladná gyűjteményét, és a legmagasabb árat szeretné kapni érte, ne habozzon, keressen minket elérhetőségeink egyikén!

Cimkék: